Árfolyam (1 € = ... Ft) Időjárás
Kisbusszal Németországba
telefonszam

70/369-1093, 88/788-100


08:00-20:00 óráig

Hírek >> Irány Stuttgart Budapestről!

2017. 06. 28. 16:41

A Budapest Stuttgart távolság hamar letudható, mégpedig komfortos, kényelmes formában. De miért is érdemes önnek Stuttgart mellett döntenie?
Stuttgartot történelmének jelentős részében a württembergi hercegek uralták. A hercegi család építtette a 13. században a régi kastélyt is, melynek alapja egy 10. századi vár. A környéket folyamatosan bővítették, újították, így hűen őrzi ma is egykori pompáját. Altes Scloss Stuttgart talán legrégebbi épülete. Falai között

 múzeum üzemel, amely egészen az újkőkortól mutatja be a város, és a vidék történetét. Már a buszon, utazás közben Budapestről Stuttgart felé érdemes a csodálatos reneszánsz udvarra gondolnia, mely a 16. századra datálható a palota eredetét ismerve. A II. világháború bombázásai szinte teljesen elpusztították az antik környezetet, az újjáépítés 1966-ig tartott. A második világégés gyakorlatilag Stuttgartnak több, mint a felét a porral tette egyenlővé. A városból az az 1,5 millió köbméter törmelék maradt meg, melyet az újjáépítés éveiben a Birkenkopf tetejére hordtak.
Budapestről Stuttgartba a történelem intő szavai is hívhatják Önt, ugyanis Birkenkopf amellett, hogy Stuttgart legmagasabb pontja, hűen állít emléket mindazok előtt, akik a világháborúban életüket vesztették. A törmelékek 40 méteres magasságig nyúlnak fel, s egyes darabjai jól megmutatják az akkori épületek homlokzatának stílusát.
1956-ban mindössze 20 hónap alatt épült fel Stuttgart szimbóluma, a 217 méter magas tévétorony. Innen a panoráma tökéletesen visszaadja a szőlőbirtokokkal borított vidék szépségét. Érdemes tehát a Budapest Stuttgart utat bevállalnia, mert megannyi csodálatos művészeti kinccsel gazdagodhat a túra során.